tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kutsumaton vieras olohuoneessa


Me ihmiset olimme jo vetäytyneet yöpuulle, kun koira jäi vielä leikkimään olohuoneeseen. Iltalenkin jälkeen Pikillä on tapana purkaa viimeiset energiansa pehmoeläintensä kanssa. Olohuoneesta kuuluikin pehmoeläinten tumpsahduksia, kun Piki heitteli niitä ilmaan.

Sitten tuli hiljaista. Hetken kuluttua koira aloitti terävän haukahtelun. Ääni oli vaativa ja hätäinen. Jokin oli muuttunut.

Kuuntelimme sitä hetken ja sitten mies kävi tarkastamassa, onko terassilla ehkä joku. Minulla nousi jo mieleen yö kauan sitten, kun terassin ovi oli jäänyt lukitsematta ja olohuoneestamme löytyi humaltunut herrahenkilö.

Kaikki hyvin, terassilla ei ollut ketään.

Kun mies pääsi takaisin sänkyyn, koira aloitti uudestaan varoittavan haukahtelun. Sen kynsien rapina viesti hätäisistä liikkeistä ja terävät haukahdukset huolesta.

Oli minun vuoroni tarkistaa tilanne ja kyllä, koira oli oikeassa, olohuoneeseen oli tullut kutsumaton vieras. Kevään ensimmäinen kärpänen käveli valkoisella karvalankamatolla.

Tokkurainen kärpänen joutui biojätteisiin ja valpas vahtikoira köpsötteli rauhoittumaan omaan petiinsä. Kotona oli taas kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti