maanantai 13. marraskuuta 2017

To pee or not to pee?

Piki on poikatyttö, se osaa pissata sekä kyykäten että nostaen vaihtelevasti kumpaakin jalkaa tai siis osasi ennen tätä mönttiä vasemmassa jalassa.
Leikkauksesta on nyt kulunut 80 tuntia ja koira ei ole vieläkään pissinyt itse. Ruokailu sujuu vaihtelevalla menestyksellä, sillä kukapa sitä rauhoitteiden ja herätteiden ristitulessa ehtisi kehittämään ruokahalua.

Lauantaina kävimme Malmin Evidensiassa 'lypsyllä'. Rakko oli tyhjennettävä rauhoituksessa. Homma meni sutjakasti. Puoli tuntia ja olimme jo maksaneetkin huimat 1,30€ koko operaatiosta.

Pisu-pisu-höpinöitä, rouvashenkilöiden vaanimista ja ruiskujuottoa oma-aloitteisen lipityksen lisäksi ja silti koira pysyi ummessa. Tammiston Evidensia rokotti samasta operaatiosta sunnuntaina 230€! Törkeä hinta, vaikka puhutaankin pyhätyöstä!

Maanantaiaamuna koira oli levoton ja kipuileva. Nakersi mönttiä jalassaan aina tilaisuuden tullen, joten kävimme uudestaan Malmilla. Rakon tyhjennys, kääreen poisto jalasta ja ihon tsekkaus. Kääre oli ollut aika tiukalla, joten arvelimme ensimmäisen lääkärin kanssa, että tämä olisi ollut ujon pissin syynä. Piki sai ylleen irtolahkeet ja toipumisliivin ja pääsimme kotiin nukkumaan pöhnää pois.

Myöhemmin iltapäivällä tapasimme vielä leikanneen lääkärin, joka totesi tämän koiran olevan niin vilkas, että tukiside laitetaan ehdottomasti takaisin. Joten uusi rauhoite, lisänesteytys (200ml) ja uusi side jalkaan. Nyt pikku hönö nukkuu sohvalla vieressäni ja keräilee voimia koettelemusten jälkeen.
Yhtenä syynä lääkärin kantaan oli ihan minun kertomukseni siitä, miten haukku yritti jo loikkia edellinen töppö jalassaan, kun oli 2 sekuntia valvomatta. Lääkäri selitti myös, että polvessa on aiemman leikkauksen jäljiltä vielä heikkoutta ja leikkausarpia, joten nyt on otettava vielä tarkemmin varman päälle. Voi miten odotankaan tuota aikaa, kun se saa loikkia vapaasti koko pikku-bolognesen suurella innolla!

Malmin Evidensia laskutti tämän päivän kahdesta lääkärikäynnistä hoitoineen ja tarvikkeineen 6 euroa. Siellä vierailemme seuraavillakin kerroilla eikä vain inhimillisen hinnoittelun vaan lämpimän ja inhimillisen kohtelun vuoksi.

Nuo sinänsä mainiot irtolahkeet ja toipumisliivi jäivät sitten yhden kerran kokeiluksi. Ei tuo töppö mahdu lahkeen sisään. Mitähän käyttöä niille keksisi?

Hamletin ongelman ratkaisua lähdemme sitten yrittämään seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti