maanantai 5. kesäkuuta 2017

Vakuutuin vakuutuksesta

Olisi taas pitänyt kuunnella kokeneempia ja ottaa vakuutus ajoissa! Voi pöh ja höh!

Pikin jalkavaivat varmistuivat patellaluksaatioksi. (Med 2/2) Kun keskustelimme leikkauksen yksityiskohdista ja kustannusarvioista, ortopedi kehotti tarkistamaan vakuutusyhtiöstä, korvaavatko he leikkauksen. Soitin ja kysyin ja kyllä he korvaavat, ei mitään ongelmaa. Ehtona vain on, että vakuutus on otettu ennen neljän kuukauden ikää. Tarina jatkuu tietenkin niin, että minä otin vakuutuksen jonkin verran sen jälkeen - hupsista.

Olin kuullut monenlaista vakuutusten puolesta ja vastaan. Pyysin tarjouksia joiltakin yhtiöitä ja hinnat olivat aika kovia. Tuntui tarpeettomalta maksaa lähemmäs 600 euroa vuodessa koiran vakuutuksesta. Asia painui mielestä ja päätin siirtää tietyn kuukausisumman sivuun koiran hoitokuluja varten.

Asia jäi vaivaamaan mieltä, joten tutkin vielä tarkemmin Agria eläinvakuutusta. Sen hinnat olivatkin varsin inhimilliset. Päätin ottaa koiralle sittenkin vakuutuksen Agriaan. Vakuutusmaksu koostuu näin:
Agria Hoitokulu 132,30 e
Agria Henki 66,07 e
Agria Kuntoutus 9,10 e
Agria Vastuuvakuutus 20,30 e
Yhteensä 227,77 e

Olen ollut vakuutukseen tyytyväinen. Pikin aiemmat jalkavaivat on korvattu nopeasti ja sen kummempia kyselemättä. Fysioterapiassakin oli helppo käydä, kun maksettavaa jäi vain parikymppiä kerralta.

Tulevan leikkauksen osalta on sitten tyydyttävä harmittelemaan omaa hitauttaan ja kaivettava kuvetta. Kahden polven leikkauksen hinta-arvio Malmin Evidensiassa on 1500€. Tähän sitten fysioterapiat á 73€. Jos kaikki menee suunnitellusti hintaa tulee 2000€ +-200€. Jos hoidossa tulee takapakkia, niin hinta voi nousta paljonkin.

Tapasin toukokuun lopussa eläinsairaalan päivystyksessä naisen, jonka molempia koiria oli purrut kyy. Koirilla ei ollut vakuutusta. Koirien pelastaminen kustansi lähemmäs 4 tonnia, mutta naisen kyyneleet olivat vain iloa koirien saamisesta kuntoon.

Samalla asenteella mennään.

Nyt annan koiran nauttia pihapuuhista ja heinäkuun loppupuolella Pikin jalat laitetaan kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti