lauantai 17. joulukuuta 2016

Pentu pelaa - kertakäyttöpeli

Tammiston Mustissa ja Mirrissä on kiva käydä ihan jo mukavien myyjien vuoksi. Ilahdun kovasti, kun koirani muistetaan ja sen kuulumisia kysellään. Personoitu ostoskokemus saa minut ostamaan vähän enemmän. Taidan olla älypelikoukussa, sillä viimeksi mukaan tarttui taas uudenlainen älypeli koiralle.

Hinta jäi juuri alle kahden kympin ja materiaali näytti kestävältä. Peli tuntui myös koiralle sopivan monipuoliselta.

Kassalla naureskelin ääneen peliohjeita: peliä saa käyttää vain kuonolla tai tassuilla. Pentukoira kokeilee väistämättä kaikkea myös hampaillaan, joten saapa nähdä miten meille käy.

Ja niinhän siinä kävi, että viiden minuutin pelaamisen jälkeen peli piti takavarikoida. Pikkukoiran puruvoima riitti hajottamaan yhden luukuista muutamalla nakerruksella. Pentu sai liu'utettua helposti kaaressa olevat kannet. Vaikka uudet namit olivat pennusta pahoja, niin peli itsessään oli palkitseva ja se jaksoi tutkia sitä pidempään. Läpsykkäkannetkit avautuivat nopeasti ja pitihän niitä sitten myös maistaa.Peliohjeissa sanotaan, että säännöt kieltävät pelin pureskelemisen ja muut voimakeinot. Minun olisi tämän mukaan täytynyt heti napata peli koiralta pois. Ohjeiden kaunokielessä kehotetaan antamaan peli innokkaalle pelaajalle vasta, kun tämä on rauhoittunut. En tulkitse peliä maistavan ja nakertelevan koiran olevan yli-innokas vaan ainoastaan tutkivan erilaisia vaihtoehtoja. Tässä pelissä sellainen ei ollut sallittua.

Mustin ja Mirrin pelituoteosastolle kerron terveisinä, että ostotilanteessa myyjä voisi kertoa, että peliä ei voi edes kokeilla hampailla, sillä materiaali on puuta jäljittelevää puristetta "eikä sitä ole tehty kestämään". Näin myyjä itseasiassa minulla sanoi, kun kävin näyttämässä peliä myymälässä. "Emme voi taata, että peli kestää". Hm, tämä olisi hyvä kertoa ostajalle etukäteen. Ja jos myyjä sen unohtaa kertoa, niin asian voisi kirjoittaa pakkaukseen. Nyt pakkauksen mainoslauseinen teksti ei anna mitenkään ymmärtää, että peli hajoaa pienienkin hampaiden kokeilusta.

Pelin idea on kiva, mutta materiaali vie sen reilusti miinukselle. Valmistusmaana Kiina ja materiaalina jokin puriste, herätti näin jälkikäteen kovastikin epäluuloja. En suosittele tämän sarjan pelejä edes pikkukoiralle.

1 kommentti:

  1. "Kassalla naureskelin ääneen peliohjeita: peliä saa käyttää vain kuonolla tai tassuilla." Hyvinhän tuo sinulla näytti olevan tiedossa. Hieman epäreilua mennä sitten pureskeltua peliä valittamaan.

    VastaaPoista