torstai 22. joulukuuta 2016

Pentu pelaa ihmisten leikkejä

Koiralle on kiva järjestää älypelejä ja omia koiramaisia juttuja, mutta Piki tulee mielellään mukaan myös meidän juttuihin. Se seuraa mukana keittiöhommille ja lajittelee pyykkejä innokkaasti. Päivänä muutamana pelasimme korttia miehen kanssa ja nappasin koiran syliin, niin että se näkee mitä pöydän ääressä tapahtuu.
© Esko Lius
Kovin tarkkaavaisena se tarkasteli kortteja ja kummasteli, mitä ihmettä me teemme. Koska meillä oli pöydällä naposteltavaa, hain automaattisesti myös koirannameja pöydälle koiraa varten. Siinä vaiheessa mies kyllä huomautti, että koiraa ei ruokita pöydästä. Juu, ei tosiaankaan, sitä vain ottaa niin automaattisesti kaikki perheenjäsenet tasavertaisena mukaan arkeen.

Korttipelien lisäksi Piki osaa leikkiä hippaa ja piilosta. Molemmat leikit se aloittaa itse ja lopettaakin usein vasta sitten, kun sitä itseään huvittaa. Tosin viime aikoina muut leikkijät ovat myös entistä enemmän päättäneet leikin lopettamisesta.

Hippaa leikitään pihalla. Paras leikkikaveri on meidän Peppi-kissa. Heti kun kissa liikkuu, niin Piki yrittää saada sen kiinni. Kylläpä vaan kissa ja koira juoksevat lujaa! Kun Peppi kyllästyy leikkiin, se hyppää aidan yli naapurin puolelle. Piki esittää tuon jälkeen välinpitämätöntä. Kotonakin Piki haluaisi leikkiä hippaa, mutta Peppi ei katso sen sopivan omalle arvolleen vaan nousee tarkastelemaan tilanteita ylempää.
© Esko Lius
Piilosta leikitään kotona. Piki haluaa leikkiä sitä aina silloin, kun olemme lähdössä hihnalenkille. Kun minä laitan ulkovaatteita päälle, tai viimeistään silloin, kun otan valjaat esille, Piki menee piiloon. Olen nykyään aika notkea menemään pöydän alle myös toppahousuissa. Piki alkaa tosin vähitellen kyllästyä tähän leikkiin, kun se löydetään aina niin nopeasti. Erityisen tylsää Pikin mielestä on se, että mies on leikissä minun puolellani ja estää Pikiä menemästä piiloon.

Hippa- ja piiloleikeistä on vaikea saada kivaa kuvaa. Lepäävää koiranpentua sitä vastoin on mukava kuvata. Tosin tämä ilme taitaa kertoa siitä, että koiralla on tylsää ja voisimme taas leikkiä lisää.
© Annu Lius


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti