torstai 24. marraskuuta 2016

Liukastelua - ulkona ja sisällä

Meidän hauva osaa olla suloinen potilas. Intoa puhkuen se kipitti sisälle eläinlääkärin vastaanotolle, istui malttamattomana sylissäni odottamassa vuoroaan ja sitten porhalsi luvan saatuaan vastaanottohuoneeseen tutkimaan paikkoja. Lääkäri sai pusuja sekä ennen tutkimusta että tutkimuksen jälkeen.
Olin jo viikon verran kummastellut hihnalenkkien hitautta. Neito on jolkotellut perässä ja vierellä, mutta pysähtynyt useinkin ja vinkaissut kertoakseen jotain. Toinen takajalka näytti olevan vähän arka, mutta kun kotipihassa juoksu maittoi ja kissa-siskon perässä vauhtia oli vielä enemmän, niin en pitänyt tuota sen kummempana.

Tänä aamuna mies kiinnitti huomiota lisääntyneeseen ontumiseen, joten varasin netin kautta ajan Malmin Evidensiaan. Aamupäivällä sain heiltä tekstiviestin, jossa ehdotettiin vähän myöhempää aikaa. Sekin sopi, joten menimme silloin. Ilmoittautuessa oli kiva kuulla ajanmuutoksen syy. He olivat varanneet suoraan ajan ortopedille, kun olin lisätietoihin kirjannut vaivaksi ontumisen. Olipa hyvää palvelua! Minä olin ottanut vain ensimmäisen sopivan ajan, muuta he järjestivät asian vielä paremmin.

Iltapäivällä kuvasin Pikin touhuja pihassa, että voin näyttää eläinlääkärille, kuinka koira liikkuu omassa ympäristössään. Videon alussa näkyy vilkasta juoksua, mutta sitten alkaa vasen takajalka nousta ilmaan. Koira selvästi lepuuttaa sitä pysähtyessään.Näyttäisi siltä, että meidän matoton linjamme ei ole ollut koiralle hyväksi. Paljas parketti ja kissan perässä viilettävä koira ei ole ollut hyvä yhdistelmä. Vasemman takajalan reisilihaksen sisäpinnalla oli aristava kohta, joka on varmaan tullut liukastumisesta. Voihan tuo olla tapahtunut ulkonakin, mutta ainakin sisätilat on nyt koiraystävällisemmät. Mies kävi hakemassa varastosta mattoja, jotka on levitelty lattioille. Kovin tyylitietoiselta meillä ei nyt näytä, vaan katsotaan sitten uudestaan, kunhan hauvan jalka on parantunut.

Hoitona särkylääkettä ja lepoa sekä käynti fysioterapeutilla. Kun särkylääke alkaa vaikuttaa, niin levon järjestäminen voi vaikeutua.

Ja sitten se pakollinen entä jos. Jos tämä ei tepsi, niin sitten kuvataan nivelet ja suljetaan pois esim. lonkan pallonivelen kuolio, joka on yksi kääpiörotuisten koirien vaiva. Onhan näitä maailmassa koirien sairauksia ja joku niistä jonain päivänä tullee Pikillekin. Nyt mennään lihasvammalla, mutta jossain mielen sopukoissa kuulen huolen. Silti koira kasvattaa minua olemaan läsnä tässä hetkessä.

1 kommentti:

  1. Ihan jo leikin alussa näki, miten Piki kevensi takajalkaansa. :/ Jouduimme lopettaa oman pentumme juuri sen reisiluunpään kuolion vuoksi. :'(

    VastaaPoista