torstai 17. marraskuuta 2016

Kun sopivaa vaatetta ei vain löydy

Olen ostanut Pikille seitsemän ulkovaatetta ja yksikään niistä ei täytä kaikkia toiveita. Jokaisen kohdalla olen kuitenkin oppinut jotain uutta koirien nutuista, joten ehkä ensi talvena Pikillä voisi olla se täydellinen vaate.

Ensimmäisen (15€) haalarin ostin ShowHau Centeristä. Nuori kundi oli hyvä myymään, mutta ei muistanut ottaa huomioon koiran turkkia. Fleecevuori takuttaa untuvaisen turkin.
Mitä opin?
Vaatteessa täytyy olla sileä vuori ja lahkeet myös takajaloille.

Toisen (35€) ostin trimmaamosta. Ratia -tuotemerkki kuulostaa hyvältä ja kaksiosaisuus oli plussaa. Mutta ei tämäkään vaate toiminut. Vuori oli kyllä sileä, mutta koira ei saanut se päällä taivutettua etujalkojaan. Kaatui raasu kuonollee, kun jalat eivät toimineet. Lyhytjalkaisella koiralla lahkeiden sauma tulee juuri hankalaan kohtaan.
Mitä opin?
Ennen lopullista ostopäätöstä anna koiran liikuskella vapaasti vaate päällä.

Kolmas (60€) ostos oli sademantteli Peten koiratarvikkeesta. Väri toimii, koko on hyvä, vuori on sileä ja vaate on helppo pukea. Mutta tässä mallissa ei ole valjaiden kiinnitykselle aukkoa eikä se suojaa jalkoja. Käyttökelpoinen vain pienessä tihkussa.
Mitä opin?
Älä hurmaannu väristä.Neljännen ja viidennen (yhteensä: n. 90€) vaatteen tilasin mittatilauksena. Ajelin oikein paikan päälle Lempäälään Dogitlife:n mittauttamaan hauvan, että mitat olisivat kohdillaan. Pennun mittaaminen meni hyvin, mutta pentuhan kasvaa. Otimme toki huomioon kasvun, mutta emme tarpeeksi. Softshell -mantteli oli hyvä, kun korjasin itse kaula-aukon suuremmaksi. Koiran pää ei mahtunut alkuperäisestä. Muuten mitat ovat kohdillaan. Pyysin mantteliin vielä valjaiden kiinnitystä varten aukon ja se on oikein toimiva.

DogitLifen haalarin kanssa ei mennyt ihan näin helpolla. Tämän haalarin malli on edelleenkin se paras. Suojaa mukavasti joka puolelta ja on ehdottomasti helpoin pukea. Heijastimet ovat erinomaiset, mutta koira on kuin makkarankuoressa. Turkin massa on kasvanut vauhdilla ja ympärysmittaakin tullut lisää. Koiran ei ole hyvä olla. Tämä yhdistelmäpuku on silti suosikkini. Keväällä koiran turkki leikataan lyhyemmäksi, jolloin puku on todennäiköisesti käytössä. Nyt en palauta pukua (jota mahdollisuutta DogitLife tarjosi), sillä arvelen tosiaankin, että keväällä puku olisi toimiva.

Mitä opin mittatilausostoksista?
Anna edelleenkin ammattilaisen mitata, mutta huomio tarkemmin koiran vyötärönympäryksen kasvu. Usko ammattilaisen sanaan, että oikean kokoisen vaatteen saa vasta täysikasvuiselle koiralle.

Kuudes (60€) ulkovaate on Mustista ja Mirristä hankittu Reiman sadeasu. Selän ja vyötärön mitta on hyvä, kaula-aukkokin menee, vuori on sileä ja valjaille on aukko, mutta vetoketju ei aukea läpi. Tämän pukemiseen ei ole kivaa konstia!  Takapuolen aukko on myös niin suuri, että karvat jäävät törröttämään ja kakkiminen ei suju ihan siististi.

Piki näyttää pukemistaistelun jälkeen suorastaan masentuneelta.

Seitsemäs (60€) vaate on Peten Koiratarvikkeesta ostettu Hurtan mantteli. Koko on sopiva, kaula-aukko suojaa ja rintakehäkin on suojattu. Mutta jalkoihin ja vatsaa kertyy hetkessä lumihelmiä ja sitä myötä takkuja.

Jos tämä on niin vaikeaa, niin miksi koiralla sitten pitää olla vaatteita? Ei tosiaankin tyylin vuoksi vaan tätä höttöturkkia on pakko suojata. Kun olen hetken ollut turkin kanssa laiskempi, niin rassukalla on nyt takkuja jaloissa ja takapuolessa. Juuri ne paikat, jotka kastuvat n. viisi kertaa päivässä. Ja siellä metsässä olisi oikeasti kiva touhuta ilman lumihelmiä tai risuja.

Summa summarum: Ensi talveksi tilaan täysikasvuiselle koiralle haalarin DogitLife:sta.

2 kommenttia:

 1. Kiitos taas näistä vinkeistä! Innolla odotan aina Pikipäivityksiä!
  T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tällaista kantapään kautta oppimista. Kiva jos näistä on iloa muillekin :)

   Poista