sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Turkinhoitoa ja kampaajalla käynti

Halusin koiran, joka olisi tarpeeksi pieni matkustamaan lentokoneen matkustamossa. Halusin myös koiran, jonka turkki ei vaadi tavattoman paljon hoitoa. Mutta kun rakastuu johonkin ja alkaa haluta sitä oikein paljon, sitä sulkee silmänsä ja korvansa joiltakin tiedoilta. Kun olin lukenut jostakin, että bolognesea ei trimmata, niin se tarkoitti minulle sen jälkeen helppohoitoisuutta.

Bolognese ry:n sivuilla kirjoitetaan näin (lihavointi alkuperäiseltä sivulta):
 "Bolognesen turkki vaatii säännöllistä pesua ja kampausta, minkä takia rotua ei voi pitää kovin helppohoitoisena.
Bolognese pestään aina takuttomana ja pesun jälkeen kammataan kosteana harvapiikkisellä kammalla. Tällä tavoin turkki kuivuu kiharaksi. Rotua ei trimmata."

Pystyin aivan sujuvasti ohittamaan tuon lihavoidun tekstin, kun lopussa luki taikasanat: "Rotua ei trimmata". Oi miten helppoa itseään onkaan huijata :)

Eihän tästä vauvasta vielä nähnyt, millaiseksi turriaiseksi se kasvaakaan ja oikeastaan ei tarvinnutkaan. Ei minun sittenkään tarvinnut tietää ja ennakoida kaikkia koiran kanssa vastaantulevia asioita etukäteen. Halusin pienen, valkoisen ja pörröturkkisen koiran. Olisin ottanut sellaisen joka tapauksessa. Tämä söpöläinen oli erinomainen valinta!
© Esko Lius, kasvattajan kotona, 8 vk

@ Esko Lius, oman kodin pihalla, 18 vk

Mutta tuota turkkia täytyy kyllä huoltaa myös trimmaajalla. Naamakarvat kasvavat liikaa silmille ja raasu ei näe kunnolla. Kun liikutaan saksien kanssa pennun silmien luona on parempi antaa asia ammattilaisen hoidettevaksi. Kyselin vinkkejä kivasta paikasta ja kävimme sitten ensimmäisen kerran kampaajalla suositusten mukaisesti Trimmaamo Ainikussa Pukinmäessä.

Koira sai lempeän määrätietoisen käsittelyn ja ihastui trimmaajaansa ikihyviksi. Minä sain hyviä neuvoja ja hyvät välineet turkin kotihoitoon. Loistovalinta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti