tiistai 11. lokakuuta 2016

Pentukurssi, mutta ilman vaaroja, kiitos

Pentueskarin jälkeen oli hyvä mennä pentukurssille. Kun pentueskarissa vasta harjoiteltiin treenaamaan, niin pentukurssilla homma on jo vähän napakampaa. Pennuilla on isompi tila ja ne eivät saa leikkiaikaa keskenään. Harjoituksetkin ovat jo pykälää vaativampia, ainakin meille, ja niiden tekemiseen tarvitaan suurempi tila.


Luoksetuloharjoituksissa palkintonami heitettiin ihmisestä hieman kauemmas, niin että pentu joutui tekemään vähän enemmän hommia. Namia piti myös etsiä, sillä ainakin meidän namimme upposivat kivasti alustaan. Alusta oli kuin tekonurmea, jonka pohjalla oli kumirouhetta. Koira nuuskutti sitä innoissaan ja kaivoi sieltä nameja, omia ja muilta jääneitä. Monia muitakin eritteitä sieltä varmaan löytyi, mutta tätä en tajunnut ennen kuin kotona.

Ensimmäisen kurssin jälkeinen ilta ja iltayö kului nimittäin koiran oksennuksia siivotessa. Ne kaikki namien myötä syödyt kumirouheen kappaleet tulivat ulos reipasta tahtia. Onneksi tulivat, sillä tuo pari ruokalusikallista kumia koiran suolistossa ei kuulosta hyvältä.

Olin heti seuraavana päivänä yhteydessä ShowHau Centeriin ja kerroin tilanteen. Sähköpostilla sovimme, että Pikille voi kattaa seuraavaa kertaa varten alueen, niin että treenaaminen on turvallista. Kerroin että minusta esim. 2m x 2m -kokoinen alusta on liian pieni, sillä silloin keskittyminen menee alustalla pysymiseen eikä varsinaiseen treeniin.

Myönnän yllättyneeni, kun saimme toiselle kerralle alustaksi pörrömaton, jonka koko oli maksimissaan 100cm x 150cm. Koiralla oli kivaa nuuskia ja kaivaa ja yrittää päästä alustalta haistelemaan ja maistelemaan kumirouhetta. Minulla ei ollut kivaa. Kokeilkaapa tehdä luoksetuloharjoitusta moisella alustalla.Tämä pentukurssi jäi meiltä kahteen kertaan. Sain rahani takaisin käyttämättä jääneiltä kerroilta. Hyvä niin, mutta jotenkin olen kyllä kuullut jo niin monta kertaa lauseen: "Ihan ensimmäistä kertaa tapahtuu mitään tällaista."

Seuraavaksi soitan Heiluvaan Häntään ja varmistan, että heillä tosiaankin on alustana liukastamaton muovimatto. Sellaisen voi puhdistaa ja sitä ei voi syödä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti