sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Pentu treffaa suuria ja pieniä

Koiranpennun kanssa eläessä on hauskaa yrittää ymmärtää maailmaa matalammasta näkökulmasta. Maailma on niin erilainen 150 senttiä matalemmalta ja maailma on käsittämättömän erilainen, kun miettii erilaisia hajuja.

Välillä pennun elämään tulee uutta ja suurta ihan spontaanisti kävelylenkillä. Olimme joitakin aikoja sitten Vantaanjoen maisemissa ja parkkipaikan luona oli hevosaitaus. Eräs ihana nainen oli siellä ratsastamassa lempeällä hevosella. Kun menimme varovasti lähemmäs, hän tuli hevosen kanssa luokse ja auttoi mielellään pennun tutustuttamisessa suureen nelijalkaiseen.

Tavallisesti olen tehnyt videot iPhone 6+:lla, mutta tämä video on kasattu MacBook Pro:n iMovien vanhalla versiolla. Elokuvan teemaksi tuli nyt vain joku, sillä en jaksanut tuunata sitä ihan loppuun asti. Puhelimen iMovie on minulle paljon luontevampi, mutta täytyy ottaa tuo laajempikin ohjelma vähitellen paremmin haltuun.Suunniteltuja tapaamisia toisten pentujen kanssa on myös aika helppo järjestää. Facebookissa on Pentutreffit -ryhmä, jossa voi sopia toisten kanssa treffejä. Niissä on toki se haaste, että tapaamisille täytyy järjestyä paikka, mikä ei ole kummankaan pennun omaa reviiriä. Itse mietin myös sitä, että pennut eivät olisi kovin erilaisia luonteiltaan ja toimintatavoiltaan.

Jotkut eläinkaupatkin järjestävät pennuille treffejä. Me kävimme viikko sitten Tammiston Mustissa ja Mirrissä. Tilaisuus oli järjestetty oikein mukavasti. Pennuille oli rajattu sopiva tila ja vastuuhenkilö huolehti hyvin pentujen leikkien sujumisesta. Hän otti kehään vain muutaman pennun kerrallaan ja ryhmitteli pentuja pieniin leikkituokioihin niin, että kaikilla oli sopivaa seuraa. Puoli tuntia oli vain aika lyhyt aika saada pidempää leikkiä aikaiseksi.

Piki on rohkea, mutta myös harkitseva pentu. Sen ei ollut ihan helppo leikkiä ensimmäisten koirien kanssa, mutta se toinen pieni valkoinen tuntui tasaväkisemmältä.


Tämän päivän aamulenkillä mietin, että kaikki nämä erilaiset tapaamiset ovat auttaneet Pikiä suhtautumaan myös vähän rennommin lenkillä tavattuihin uusiin koiriin. Ihan kaikkien luokse ei enää tarvitse pyrkiä ja ne joiden kanssa Piki leikkii, niin leikki sujuu oikein mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti