lauantai 10. syyskuuta 2016

Koirapuiston pentutreffeillä

Olin pantannut Daisypuiston pentutreffeille osallistumista siihen, että Pikillä on rokotukset kunnossa. Tänään menimme sitten sekaan ensimmäisen kerran. Jäi kyllä vähän hämmentynyt mieli. Onko koiratapaamisten käytetyimmät verbit "riehua" ja "kiihtyä"? Miksi omistaja toi oman aikuisen koiransa paikalle hihnassa ja antoi sen rähjätä urospennuille?

Löysin Daisypuiston facebookista.Vain alle 5kk pennuille varattu tapaamisaika kiinnosti ja monet tuntuivat tykkäävän paikasta. Puisto on myös meiltä vain 10 min ajomatkan päässä. Tunnustan toki olevani noviisi koiran käyttäytymisen ymmärtämisessä, mutta minulle touhu näytti riehumiselta ja kiihtymiseltä.

Kotona haeskelin muiden kokemuksia koirapuistoista ja sosiaalistamisesta. Löysin mainion blogikirjoituksen remmirähjääjistä, jossa sivutaan myös koirapuistoja. Blogin kirjoittaja ironisoi: "Koirapuistot ovat pennuille eräänlaisia vapaapainikehiä, joissa voi opetella ottamaan turpiinsa ventovierailta ja joista ei pääse karkuun."

Piki tuntui olevan monen mielestä arka, kun se ei syöksynyt suin päin tallottavaksi. Minulle oma pentuni näyttäytyi reippaana ja harkitsevana, kun se otti osaa, mutta hakeutui myös ihmisten luokse liian kiihdyttävissä tilanteissa.

Piki sai köniinsä tuolta videon isolta mustalta ja varoi sitä sitten loppuajan. Muutenkin pentuni kulki aika lailla häntä koipien välissä, vaikka mieli teki mennä tasaveroisempaan leikkiin mukaan. En laittanut esille niitä pätkiä, joissa koirilla oli hampaat esillä, sillä niissä näkyi myös ihmisiä tunnistettavasti. Samoin hiljensin äänet, ettei puhe olisi tunnistettavaa. Laitoin kuitenkin alkuun tuon omistajan hihnassa olleen koiran. Se oli sen verran hämmentävää käytöstä.

Kaikki osaavammat ja kokeneemmat koiraihmiset, antakaa palautetta näkemästänne. Miten tulkitsette Pikin käyttäytymistä?

Kivoja ihmisiähän siellä oli ja koirat olivat mukavia, mutta oman koirani sosiaalistaminen ei tainnut jäädä voiton puolelle. Saatamme silti mennä seuraavallakin viikolla paikalle ja katsoa toimintaa uusin silmin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti