torstai 29. syyskuuta 2016

Ensimmäinen ulkomaanmatka

Pikin ensimmäinen matka ulkomaille onnistui hienosti! Olihan järjestelyissä monenlaista säätämistä, mutta asia kerrallaan ne tuli hoidettua. Lemmikkipassi oli lopulta se helpoin juttu, sillä Malmin Evidensiasta järjestettiin rokotusajat sujuvasti. Rabies tärkeimpänä ja sitten matolääke ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan. Kun matka alkoi keskiviikkona, kävimme maanantaina ja tiistaina Evidensiassa, jossa Piki nautti onnellisena 'namin'. Häntä vaan heilui, kun taas täältä saa namia. Takaisin tultua kävimme kolmannella 'namilla' heti seuraavana päivänä ja asia oli hoidettu.

Olin totuttanut koiraa matkakassiin muutaman viikon ajan ja vaikka sinne meneminen ei ollut Pikille koskaan mieleen, niin kauniisti se lopulta tyytyi siellä olemiseen. Taksimatka lentokentälle sujui pienesti vikisten. Erikoinen sattuma taksimatkassa oli se, että kuljettajan kotiin oli hankittu myös bolognese joitakin viikkoja aiemmin. Heidänkin koiransa oli sosiaalinen ja reipas.

Turvatarkastuksessa Piki sai hellittelyjä ja huomiota - söpöä. Olin jo laittamassa tarkastuksen jälkeen koiraa takaisin matkakassiinsa, mutta koiraa saikin taluttaa kentällä. Aivan ihanaa! Parfymeriassa Piki sai seuraavat rapsutukset ja huomio oli taattu myös muualla.

Koira suhtautui yllättävän rauhallisesti ja terveen varautuneesti kentän ääniin ja toimintoihin. Koneessa se nökötti hiljaa kassissaan, mutta oli kyllä selvästi ilahtunut päästyään siitä pois.Hotellissa saatu vastaanotto ei ollut kaksinen. Kun kysyin lähistöllä olevia koiraystävällisiä kahviloita tai terasseja, nuori miespuolinen vastaanottovirkailija sanoi, että ei sellaisia ole ja voin ottaa asioista itse selvää. Ratonda Centrum hotellia en voi siis suositella koiran kanssa matkustaville. Todellisuus oli nimittäin aivan päinvastainen. Koiran kanssa pääsi kaikille terasseille ja meidät jopa pyydettiin erikseen sisään, kun ulkona oli vähän viileää.

Hotellin kokolattiamatto nosti minulle ensin huolen, sillä Piki ei vielä ennen matkaa ollut täysin sisäsiisti. Piki oli kuitenkin kohtelias koira ja hoiti kaikki tarpeensa ulos. Kotonakin on ollut nyt käytännössä sisäsiisti.

Olin huolehtinut Pikille mukaan omat lelut, oman makuupaikan ja omat ruuat. Koira sopeutui uuteen luontevasti.Mies teki reissun aikana töitä ja kävi joillakin omilla pyörälenkeillään. Me sen sijaan olimme Pikin kanssa ihan lomalla ja tutustuimme kivoihin puistoihin,joista yhdessä Piki koki myös hämmentäviä hetkiä.Piki koki olonsa lopulta sen verran kotoisaksi, että otti käyttöön koko pikkukoiran levottomuuden.Matkaan kuului paljon ennakointia ja huolehtimista. Koiran tarpeet piti laittaa etusijalle, sillä eihän sitä voinut esimerkiksi jättää yksin hotellihuoneeseen. Vähän oli niin kuin taaperon kanssa olisi ollut matkassa.

Lähtisinkö uudestaan ulkomaille pikkupennun kanssa? Lähtisin, mutta en kyllä vielä muutaman viikon päästä koittavalla syyslomalla, kuten olin aiemmin kaavaillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti