sunnuntai 28. elokuuta 2016

Lentääkö koira?

Varasimme jo keväällä pidennetyn viikonlopun Vilnaan syyskuun lopulle. Miehellä on siellä työtehtäviä, mutta meille jäisi myös mahdollisuus pieneen yhteiseen lomaan. Kesä toi kuitenkin matkaan lisää vaikeuskerrointa, kun tämä pieni karvapallero, kaikkein rakkain koira muutti meille. Nyt ei enää riittäisi kissan hoidon järjestäminen entisin menoin, vaan koiran elämäänkin täytyy löytää se paras ratkaisu.

Pentu on tuolloin vain 18-viikkoinen, joten se on liian pieni jätettäväksi hoitoon. Vaihtoehtoina on siis ottaa koira mukaan tai minun jäädä kotiin. Koiraa valitessa yksi kriteeri oli pieni koko, niin että sen saa otettua lentokoneessa matkustamoon mukaan. Lento Vilnaan on lyhyt, joten juuri tämä matka sopisi mainiosti koiran ensimmäiseksi lentomatkaksi.

Selvitettäviä ja järjesteltäviä asioita oli kuitenkin paljon. Tärkeimpänä koiran turvallisuus eli rokotussuojan saaminen kuntoon sekä lemmikkipassi. Toinen iso kysymys oli hotelli. Ottavatko he myös koiravieraita? Kolmantena tietysti lento. Onneksi lennämme Finnairilla, joka ottaa koiria matkustamoon.

Malmin eläinlääkäriasema Evidensia saa minulta täydet pisteet. Aivan mahtava palvelualttius järjestää koiran rokotukset kuntoon. Neloisrokotteet vahvistusta jouduttiin hieman aikaistamaan ja rytmittämään se sopivasti raivotautirokotteen kanssa, mutta loistavalla asiantuntemuksella ja joustolla homma onnistuu. Tärkein rasti siis hoidettu, koiran on turvallista matkustaa.

Mies laittoi viestiä hotelliin ja he toivottivat myös koiran tervetulleeksi. 10€/yö ei ole iso lisähinta. Saakohan tuohon hintaan myös sanomalehtiä lattialle?

Finnair onkin sitten ollut pettymys! Puhelinpalvelun asiakaspalvelijoista ei ole moitteen sanaa, mutta koiran kuljetuskassin mittavaatimukset ovat täysin mahdottomat! 20x44x50 joista 20cm on korkeus. Tuollaiseen tilaan voi laittaa käärmeen tai kissanpennun, mutta ei kääpiörotuista koiranpentua. Koska Mustista ja Mirristä ostamassani kassissa on korkeutta 27cm, joka vähän lytistettynä painuu 23-24 senttiin, koiralle ei myyty lippua. Samalla selvisi, että lentoa ei hoidakaan Finnair vaan Norra. Finnairille tuo 27 cm olisi käynyt, mutta ei Norralle.

Koira sinänsä näytti suloiselta tehdessään tuttavuutta liian korkeaksi osoittautuneeseen kuljetuskassiin.


Nukuin yön yli ja kävin ostamassa uuden kassin. Sen leveys on 20 cm, korkeus 34cm ja syvyys 44cm. Koiralla on testattu, että se mahtuu makaamaan kassissa mukavasti nousun ja laskun ajan, kun kassin kääntää kyljelleen.

© Annu Lius
Uusi soitto Finnairin puhelinpalveluun ja tilanteen selittäminen. Nyt koiralle myydään lippu, mutta jonkun toisen instanssin täytyy vielä vahvistaa asia. Ihan minulle ei selvinnyt, mikä asiassa on vielä pulmana. Vastauksen piti tulla parissa tunnissa, mutta soitosta on nyt kulunut 2 päivää.

Saapa nähdä lentääkö koira. Minä ainakin vältän tämän jälkeen lentämistä Finnairilla tai Norralla.

Edit: Kolmen päivän jälkeen soitin puhelinpalveluun ja sain vahvistuksen, että koira lentää! Nyt voi sitten alkaa suunnittelemaan koiran ruokailut yms. arkipuuhat kuntoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti