torstai 4. elokuuta 2016

Eskarimietteitä

Eilen olimme pentueskarissa ensimmäistä kertaa. Neljä pentua ja kullakin kaksi aikuista mukana. Yksi pentu oli saanut perheen lapsenkin kaveriksi. Mutta kylläpä on pennulla ja pennulla kokoeroa! Jos vastassa on 10-viikkoinen kääpiörotu ja 14-viikkoinen keskikokoinen koira, niin kokoero on huima. Aikuisena kokoero olisi kymmenkertainen, nyt pentunakin varmaan nelinkertainen. Ei mitään mahdollisuuksia leikkiä tasavertaisia leikkejä.

Onneksi yksi pennuista oli vielä Pikiäkin pienempi ja he saivat tehdä tuttavuutta toistensa kanssa. Kaverit olivat sen verran vilkkaita, että poseerauskuvia oli mahdotonta saada. Miehen kuvaama videopätkä kertoo enemmän:


Pennut harjoittelivat keskittymään omistajan antamiin tehtäviin, vaikka ympärillä oli kiinnostavia kavereita ja ympäristö oli outo. Vähän tasapainoilua,
Bologneseilla sanotaan olevan hyvä tasapaino. © Esko Lius
erilaisia alustoja
Pieni rauhoittuminen oli tarpeen. © Esko Lius

sekä paljon herkkuja ja pentu oli tyytyväinen. Pieni pää oli niin täynnä uusia kokemuksia, että lyhyt kotimatka meni nukkuessa.

3 kommenttia:

 1. Kiva lukea kokemuksia pentukoulusta! Tuo video ei vain näy, vaan vaatii kirjautumista Youtubeen.
  T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenasimme tuota tasapainolautaa seuraavana päivänä kotona ja oppi ei ollut mennyt hukkaan. Pentu tasapainoili reippaasti minun laudallani :)
   Tsekkaan tuon videon ja laitan uudestaan. Kiitos tiedosta.

   Poista
 2. Hyvä, Piki! Nyt näkyy videokin. Kiva, kun löytyi samankokoinen leikkikaveri.
  T. Merja

  VastaaPoista