sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Matkavalmisteluja

Joko saa lähteä matkaan! Mielessä kuplii ihana ilo, mutta nyt täytyy vielä malttaa tehdä matkavalmistelut loppuun. Meidän on helppo matkustaa Rovaniemelle yöjunassa, mutta kotimatka lemmikkivaunussa vaatii suunnittelua. 10 tuntia on pitkä aika.

Hauvalle on hankittu pienet valjaat ja hihna. Nuo eivät ole ihan oikeat pentuvaljaat, sillä ne tuntuivat liian suurilta meidän kirpulle. Mustin ja Mirrin ihanan sympaattinen myyjä auttoi löytämään sopivan kokoiset ja pehmeät valjaat. Kärsivällisesti hän myös esitteli, kuinka valjaat puetaan koiralle. Muut tarvikkeet löytyivätkin aiempien lemmikkien ja omien lasten jäljiltä.


Lasten vauvatyyny oli juuri oikean kokoinen koiran kuljetuskoppaan. Muovitettua froteeta löytyi useampi palanen ja vanhoja pyyhkeitä on taloudessa yllin kyllin. Menomatkalla ehtii tutkimaan vielä Pennun kasvatusta. Tuire Kaimion kirjaa ovat monet suositelleet ja jo tältä lukemalta voin olla samaa mieltä. Selkeää ja perusteltua puhetta, jossa koiran näkökulma erilaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin nousee hyvin esille. Hyvä matkaopas katsomaan maailmaa koiranpennun silmin.

Muovinen kuljetuskoppamme on oikeastaan aika mainio. Siinä on kaksi luukkua katolla, joista eläintä voi paijailla ja huoltaa. Reunoissa on lovet auton turvavöitä varten. Se kuinka pentu tulee jatkossa kulkemaan autossa, täytyy vielä harkita erikseen, mutta ainakin tämä koppa on helppo asentaa turvallisesti. Leikkihusky sai toimittaa koiranvirkaa.
Seuraavissa koppakuvissa onkin sitten ihan oikea koira! Niiden ottajana tulee olemaa puolisoni, sillä minä aion seota onnesta ja keskittää kaiken huomioni pennun ihastelemiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti