lauantai 23. heinäkuuta 2016

Koiranunta

Ensimmäiset neljä yötä nukuin pennun kanssa eri huoneessa kuin mies ja kissa. Tuntui varmemmalta antaa kissalle aikaa ottaa tilanne haltuun ja suoda meille kaikille rauhallisin mahdollinen lepo. Tämän huoneen sänky on tavallista matalampi ja sain rauhoiteltua pentua vain kättä ojentamalla. Huone on myös muutaman portaan muuta taloa alempana, joten pentu ei päässyt yöllä omille teilleen.

© Annu Lius

Pentu nukkuikin yllättävän hyvin. Rauhoittui nopeasti petiinsä ja heräsi pikkutunneilla pissalle. Yhtänä yönä seisoin aamuneljältä koiraa pissattamassa takapihalla, mutta muina öinä käänsin kylkeä koiran liikuskellessa.

Peppi osaa jo rentoutua pennun läsnäollessa. © Annu Lius
Neljässä päivässä kissa on leppoistunut pennun suhteen ja oli aika siirtyä nukkumaan varsinaiseen makuuhuoneeseemme. Sähköjohtoja piiloon ja pientä järjestelyä, että pennun peti mahtui sängyn viereen. Pissa-alustalle (iso muovi, pyyhe ja päällä sanomalehtiä) löytyi paikka ovensuusta. Ja sitten jännittämään. Miten pentu reagoisi, kun kissa hyppää aamuyöllä ikkunasta sisään ja mitä kissa tekee havaittuaan muukalaisen makuuhuoneessa?

Pentu nukahti erinäisten rauhoittelujen jälkeen kuunneltuaan ensin pihakadun ääniä ja naapurin räppibileitä. Minä kuulin unen läpi pienimmätkin rasahdukset ja odotin kissaa saapuvaksi. Ikkunalaudan kolahdus, tassujen töpsötystä ja kissa pomppasi aamuneljältä sisään makuuhuoneeseen. Pentu oli hereillä välittömästi.

Hetken kissa kummasteli uutta tilannetta, mutta sitten kävelimme peräkanaa keittiöön, asiaankuuluvasti kissa edellä. Keittiössä lemmikit nuuhkivat vuoroin toisiaan, jonka jälkeen kissa kääntyi napsimaan muutaman palan ruokaansa. Pentu näykki murusia omasta kupistaan ja palasimme sen kanssa petiin. Kissa lähti jatkamaan ulkoretkiään ja minä vaivuin pennun kanssa uneen. Unen läpi kuulin pennun kynsien rapinaa.

Aamulla kissan ruokakuppi oli tyhjä eikä pennulla ollut nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti