keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Helsinki - Rovaniemi - Helsinki, 24h

Junan makuuhytissä oli mainiot tilat taittaa liki 12 tunnin matka napapiirille. Mukavat sängyt, kohtuullinen tila matkatavaroille ja kompakti suihkutila olivat toimiva kokonaisuus. Kun aamulla menimme suihkun jälkeen ravintolavaunuun aamiaiselle, katselimme kovin ryytyneitä kanssamatkaajia istuimillaan. Vaikka omat yöunet olivat jännityksestä katkonaiset, niin olin kuitenkin saanut viettää sen vaaka-asennossa.

© Esko Lius

Pennun kasvattaja oli meitä ystävällisesti asemalla vastassa. Oli mukava vaihtaa muutama ajatus, ennen minulle niin suurta hetkeä. Ja lyhyen ajomatkan jälkeen tuo suuri hetki koitti!

Ihastuttava, vilkas taapertaja hyöri veljensä kanssa pentuaitauksessa. Vikinää ja pienten häntien vipatusta, loikkimista ja leikkimistä ja kiihkeää halua päästä kontaktiin uusien ihanien ihmisten kanssa. Nämä pennut ovat saaneet kasvaa hyvien ihmisten kanssa.

Pentu teki tuttavuutta myös pienillä hampaillaan © Esko Lius
Kasvattaja puki ostamani valjaat Pikille varmoin ottein. Opaskirjojen vaihe vaiheelta etenevät ohjeet oli järkevintä ohittaa ja siirtyä suoraan toimintaan. Tulevalla kotimatkalla Pikin täytyi olla helposti hallittavissa, sillä eihän pentu voisi koko matkaa olla kuljetuskopassa.

© Esko Lius
Veli keksi heti uuden leikin. © Esko Lius
 
Pentujen emo antoi matkaevästä. © Esko Lius


Kun kaikki muodollisuudet oli hoidettu ja monet hyvät neuvot ja ohjeet oli saatu, kävimme vielä astumassa napapiirin pohjoispuolelle ennen kotimatkaa. Lemmikkiosastossa matkaaminen saa myöhemmin oman postauksensa, sillä se oli aika jännittävä kokemus. Meidän kotimatkamme sujui kuitenkin loistavasti! Kuljetuskopassa matkustamista harjoittelemme sitten toisen kerran ;)

© Esko Lius

© Esko Lius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti